02.10.17

Vallaametniku liiklustrahv valla eelarvest !!!

Liiklustrahv ei ole valla tööga seotud kulu, selle peab liiklust rikkunud vallaametnik ise kinni maksma. 
Tulumaksuseaduse § 34 p3 alusel ei ole ettevõtlustulust lubatud maha arvata seaduse alusel määratud trahve ja sunniraha ning maksukorralduse seaduse alusel tasutud intresse. Ehk siis firma nimele määratud trahv ei ole kulu, mida saaks ettevõtlustulust maha arvata ja seega toob see kaasa tulumaksu kohustuse.

Kuna  trahv  maksti valla eelarvest siis  tuli vallal maksta ka veel erisoodustust - topelt kulu. Tore küll, vallaametnik ületab kiirust ja meie maksame. No on pärdikud - ah?
(kliki peal näed suuremalt)












4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui inimene ei tea, millest kirjutab, siis pole vaja ka oma lollust näidata.
Kuna tegu on kiiruskaamera poolt fikseeritud rikkumisega, siis trahv kirjutataksegi sõiduki omanikule (antud juhul vallavalitsus).

Millimalli ütles ...

Sul on õigus - ära oma lollust näita, pigem hari ennast.

Liiklust ei rikkunud mitte valla auto vaid juht.
Tulumaksuseaduse (TuMS) § 34 p 3 alusel ei ole ettevõtlustulust lubatud kuludena maha arvata seaduse alusel määratud trahve ja sunniraha ning maksukorralduse seaduse alusel tasutud intresse. Ehk siis firma nimele määratud trahv ei ole kulu, mida saaks ettevõtlustulust maha arvata ja seega toob see kaasa tulumaksu kohustuse.

Ikka kahtled, otsi netit ja tutvu seadustega. Loe näiteks maksuameti seisukohta http://www.raamatupidaja.ee/uudised/2016/11/28/firmaautoga-kihutamine-toob-tulumaksukohustuse

Anonüümne ütles ...

Veel kord!!!
Liikluskaamera rikkumise korral politsei EI HAKKA otsima rikkunud autojuhti.
Vaid trahvi saab auto omanik!
See, kuidas vallavalitsus selle trahviga käitub, on juba teine teema.

Millimalli ütles ...

Kulla kommenteerija. Jutt käibki sellest kuidas vald selle trahviga käitus ja kes trahvi pidanuks tasuma, mitte sellest kellele trahvikviitung väljastati. Näed ju, et olen ülesse pannud valla poolt trahvi tasumise maksekorralduse.