22.09.11

Miski läheb alati nihu

Täna siis volikogu erakorraline koosolek. Vallavanem Margus Joonas otsustas aja maha võtta ja rohkem aega oma tervisesse panustada. Tervis ongi  kõige olulisem, tervis ja oma pere, muu siin ilmas on teisejärguline. Hädad käivad millegipärast ikka mööda inimesi, mitte kive ja  kände. Mis põhjusel jumal kui algkäivitaja selle kõik niimoodi lõi ei ole antud meile aimata.
Inimene ei olegi looduse kroon nagu meile koolis õpetati vaid üks osa sellest.
Iga asi tahab parandamist ja natuke kõpitsemist ja siis  loksub jälle kõik kenasti paika. Siis on mees omas rollis  tagasi ja Buratiino songleerib laval jälle koos oma naksitrallidega.
16 toredat naksitralli. Kui me vaatame volikogus jagunevat kompetentsust,  siis  igaüks neist on teatud alal asjatundlik - oma ala spetsialist. Kuid see asjatundlikus kaob üldises mitte-asjatundlikkuse massis. See surutakse tahaplaanile, ükskõiksuse, minnalaskmise, egoismi ja poliitika  kõverkäikude virrvarris.

Uueks vallavanemaks sai valitud Siim Suursild aga ega valimist polnudki. Valimiseks peab olema ikka vähemalt 2 objekti mille vahel valida. Kui pink on lühike ja konkurssi korraldada ei taheta,  siis tuleb lihtsalt võtta parim mis on.

Nüüd paneb Siim poliitiku kuue nurka, sest poliitikat teeb volikogu, valitsus viib poliitikat ellu, võtab kaabu peast, keerab käised ülesse ( üleskääritud käised väljendavad elegantset lohakust) ja hakkab tööle: kuhu, kuidas, kellega.

Kas seltskond, kes sobis Margusele, sobib ka Siimu juukse- ja silmavärviga või tuleb tal midagi kohendada?
Kas mees ikka valitseb teisi ja ennast?
Kui jääb passima, tõmbab endale vee peale ja siis saab  olema vallavalitsuses umbes nii 
http://www.youtube.com/watch?v=upry-daUvoU&feature=related   
Nõuded ametnike kompetentsusele on sätestatud Vabariigi Valitsuse määrusega “Ametikohtade põhigruppide atesteerimisnõuete kinnitamine”. Kuna atesteerimine ei toimi kohaliku omavalitsuse tasandil, siis vaadatakse ka nimetatud kompetentsusnõuetest mööda.
Kahjuks on see nii!  Ja siis juhtubki viga vea otsas, keegi ei taha vastutada,  keegi ei tea midagi.

Ja volikogu esimees, kes saab uueks volikogu esimeheks?
Võimuloleva valimisliidu liikmed sahistasid suure saladuskatte all, et uueks volikogu esimeheks saab "kõige suurem mats volikogus"
Millimallil tärkas kohe lootus. Ometi !!!!  Aitäh, aitäh usalduse eest.

Aga ei, isegi matsi tiitel käib neil sahker - mahker. Korruptsioon!  Volikogu esimehe koha napsavat Jaanus Põldmaa, majanduskomisjoni esimeees.
No mis suure matslikkusega mees siis hakkama sai ? Kas volikogu istungil teist volikogu liiget kõnetada "kuule sina pede" on siis matslik?  No ei ole ju.
Ja mis sellest, et  mees volikogu istungil teatas, et keeldub küsimustele vastamast. Pole ju ka midagi?

Kui tahab võtab volikogu esimeheks saades  kätte ja ei räägi mõnel istungil sõnagi, liigutab ainult haamrit ja küsib: "mis te peded siia ronisite". Võib-olla on see üldse võimuloleva valimisliidu kõnepruuk ja nad suhtlevadki omavahel nii.
Millimallil ka vahest ei ole rääkimise isu, eriti siis kui ta magab.

Aga kui  uus volikogu esimees teatab ükskord tõsimeeli,  et seadused ahju, nüüd lähtume oma töös vaid Sudaani pärismaalaste  Kau  küla nuubialaste  näomaalingutest. Ka sellest poleks ju midagi.
Nihukesed siis muljed istungist aga vastuvõetud otsus nüüd küll seadusega kooskõlas ei ole.
Vaatame mis toimuma hakkab?