10.08.11

Vallavalitsus pettis jälle

Jaanituli on meie esivanemate ajalugu, pidulik ja püha rituaal kõigile. See on päikese kui valgusallika austamine,mille kaar peale jaanipäeva hakkab  taevateljel üha vähenema.
Poisid ja tüdrukud otsivad jaaniööl  jaaniusse, rahvaluules vaeslapse pisaraid, mis rohusse veeredes seal hiilgavateks ussikesteks muutusid.

Sõnajalaõis pidi jaaniööl särama kui päike, helendama kõigis vikerkaarevärvides nagu koidutäht, ainult et keegi ei leia seda kunagi, sest ööloomad siilid on need kõik oma pesadesse tassinud.
Mindi kogu perega. Kes  ei läinud jaanitulele, sellel kasvasid kaerad ja odrad ohakaid täis ja jäid lühikeseks.
Jaanipidu oli külades tasuta, nii rikkale kui vaesele.

Nüüd on teised lood. Raha on tegija. Iga vald võib kehtestada piletihinnad, nii neile kes pidu tahavad nautida kui  ka neile kes seal oma kaupa tahavad müüa.

Kui pädev isik, kellele on seadusega antud õigus piletihind kehtestada, on oma otsuse või korraldusega seda teinud, on kõik seaduslik ja OK.  Peole tahad -  maksa, kaupa müüa tahad - maksa. Nii ta juba kord on.

Aga kui  volikogu või vallavalitsus ei ole võtnud vastu otsust või  korraldust piletihindade kehtestamise kohta siis  piletiraha küsida ei tohi, ei peo nautijatelt ega ka seal kaupa müüvatelt isikutelt. 

Nagu mäletate tuli Audru vallas jaanipeole pääsemiseks osta pilet ja kauba müüjad pidid tasuma müügikoha maksu (pilet 2€, põhikooli õpilastel 0,50 € ) Müügikoha maks (3€) oli ette nähtud ka 13.08.2011 vallapäevade raames toimuval laadal .  
Copy/paste kodulehelt
Vallapäevade raames LAAT.
Laadaliste registreerimine audrukultuurikeskus@gmail.com
telefon +372 5906 4541

Kauplemiskoha maksumus 3 €
Kohalikele käsitöölistele osalemine TASUTA!

Ma ei hakka spekuleerima  kas pilet oli liiga kallis või odav, kas  oleks pidanud olema mingid soodustused, lähtuvalt  perekonna suurusest jne - see ei ole praegu teema.

Millimalli vaatab kas Audru Vallavalitsusel oli üldse õiguslikku  alust peokülalistelt ja seal kauba müüjatelt piletiraha  küsida.    

-Pilk Audru valla dokumendiregistrisse, ehk leidub õigusakt, millega on kehtestatud piletihindade määramise kord – ei leia
 -Kas on vallavalitsus andnud korralduse piletihinna kehtestamiseks- ei leia
-Kas volikogu on  andnud määruse müügikoha maksu kehtestamiseks – ei leia

Mitte midagi  sellist ei leia!
Äkki millimalli on pime või ei oska otsida.
E- postiga läheb teele teabenõue küsimaks dokumenti, mille alusel  kehtestati peopileti- ja   müügikoha hind. siin  
Teabenõue
1.Palun saata koopia dokumendist kust nähtuks kes, millisel seaduslikul alusel, kehtestas vallapäevade raames toimuval laadal  (13.08.2011) kauplemiskoha maksumuse hinnaks   3 eurot, valla käsitöö tasuta (peaks olema volikogu otsus „müügikoha hinna kehtestamine“)
2. Samuti palun saata koopia dokumendist mis oli jaanipäeval,  Audru pargis toimunud peo piletihinna kehtestamise  aluseks, samuti müügikohtade hinna kehtestamise aluseks (volikogu otsus).

Teabenõue palun täita paberkandjal.
Lugupidamisega

Tuleb  ootuspärane vastus siin
Vastus teabenõudelc.

1. Kauplemiskoha maksumus vallapäevadel 3€ on arvestatud Audru valla noorsoo- ja
kultuuriloo juhi poolt kulupõhise kalkulatsiooni alusel.

 2. Jaanipäeval Audru pargis toimunud peopiletihinna kehtestamise aluseks oli Audru valla
noorsoo-ja kultuuritöö juhi kalkulatsioon, vt lisa 1. Raha on saadud Audru valla 2011
eelarvest Kultuuriüritused, eelarve rida 5525 Kultuuri- ju vabaaja sisustamine kulud
13421€sh jõulud ja jaanipäev 5113€ ehk jõulud 2557€ja jaanipäevad 2556€

Lugupidamisega
vallavanem
Margus Joonas
vallavanem

Peep Tarre
4472785

Et siis Audru valla noorsoo – ja kultuuritöö juht (K. Kingo) tegi  kalkulatsiooni ja see oligi piisav alus  piletiraha ja müügikoha maksu nõudmisel.

Aga mis seadus ütleb

1.Kas vallavalitsus võis  küsida jaanipeol piletiraha?

Kohaliku omavalitsuse korralduse seadus (KOKS)  § 30 lg 3 sätestab    Valla- või linnavalitsus kehtestab oma korraldusega valla või linna asutuse poolt osutatavate teenuste hinnad, arvestades seejuures haldusmenetluse seaduse § 5 lõikes 3 sätestatut

Halloo, hallooo ... Audru Vallavalitsus – kus on see vallavalitsuse  korraldus mille alusel  peopileti hind kehtestati?  Kas kultuuritöö juht on vallavalitsus ja tema kalkulatsioon korraldus.
Pesuehtne raha väljapetmine!!!

2. Kas vallavalitsus võis/võib küsida müügikoha eest tasu jaanipeol ja 13.08.2011 toimuval laadal? Mida ütleb seadus?

 Kaubandustegevuse seadus  § 18 lg 5 sätestab: Valla- või linnavalitsuse tegutsemise korral kaubanduse korraldajana kehtestab müügipileti hinna valla- või linnavolikogu määrusega".

 Halloo , halloo ......kus on see Audru Vallavolikogu määrus millega müügipileti hind kehtestati ?  Kas kultuurijuht  on  volikogu  ja tema kalkulatsioon volikogu määrus!!!  (vaene kultuurijuht peab  ka kõiki valla lollusi taluma).

Nüüd heauskne vallakodanik -  oma raha tagasi küsima -  avaldus valda ja keeldumisel avaldus politseisse. Asjade loomulik käik oleks valla poolt  raha tagastamine (millimallil kavas ekperimendi korras  4,50 tagasi nõuda, annan teada kas sain).

Vaatame netist kuidas teised vallad kehtestavad müügipileti hinnad
Näiteks Jõhvi volikogu kehtestas  oma otsusega müügipileti hinna siin   

Kus on Audru vallavolikogu,  kas ei nähta, et vallavalitsus petab rahvast. Revisjonikomisjon hallooo ...... , eksisteerib paberil.
Naksitrallidel on volikogus lebotamisest sammal selga kasvanud aga  Buratino on visti jälle imedemaal.

Tubli, et ( 13.08.2011 ) laadapäeva reklaamist (kodulehel) eemaldati peale väikest tormi, siiski rida  Kauplemiskoha maksumus 3 €"

Teen copy/paste kodulehelt
Vallapäevade raames LAAT.
Laadaliste registreerimine audrukultuurikeskus@gmail.com
telefon +372 5906 4541
Kohalikele käsitöölistele osalemine TASUTA

Aga reklaam on eksitav.
„Kohalikel käsitöölistel osalemine TASUTA“ -  aga teistel käsitöölistel ja mittekäsitöölistel? See rida, kus seisis kauplemiskoha maksumus 3€  eemaldati  aga ........igaks juhuks jäeti  otsad lahti või?
Kui millimalli ei kire siis heausksetelt saab jälle küsida.
Halloooo .....Audru Vallavalitsus, tegutse seaduslikult. Ilma selleks luba andvate seaduste,  määruste, otsuste ja korraldusteta, ära roni vallakodaniku rahakotti!!!