14.03.10

Ilma ühegi muudatusettepanekuta muudeti eelarve projekti kuidas ja kui palju taheti !!

Nüüd on siis maksumaksja raha paika pandud. Kõige suurema osa eelarve kuludest moodustavad personali kulud, millest põhiosa vallaametnike palgad.

Normaalses vallas on volikogu ülesanne raha kasutamist otstarbekalt planeerida ja vallaametnike ülesanne raha sihipäraselt kasutada. Aga ma ju ütlesin, normaalses vallas. Meie volikogu „Valimisliit Audru“ käib enamus volinikest pead noogutamas. Häbitundeta makstakse masu ajal pugejalikult vallavanemale 33 000 tuhhi ( sh 4000 maksuvabalt ) palka + tasuta telefoniarved 800 kr eest + hüvitised. Volikogu esimehele aga korra kuus istungi „juhtimise“ eest, poole vallavanema palga suurune hüvitis.

Volikogu liikmed teavad, et see on liig mis liig aga vaikivad, kiibitsevad. Keegi ei julge piiksatada, kartes kaotada lojaalsust.

Hea Audru valla kodanik, sina nuumad vallajuhte ja nemad topivad suure piruka häbenematult oma taskusse. Neile tuleb küll palka maksta kuid palk peaks vastama tööle ja selle kvaliteedile.

Jaanuari istungil teatas hr Joonas, et tema palk on kõrge ainult sellepärast, et keegi ei taha teha ettepanekut selle kärpimiseks.

Oh õnnetust, teine tahaks loobuda osast aga kuidagi ei ole võimalik – keegi ei tee ettepanekut. Põhimõtteliselt oleme me kõik andmise poolt eriti siis, kui teame, et keegi meilt niikuinii midagi ära võtta ei saa, või julge. Kas ikka soovitakse anda.

Kes julgeks või tahaks teha nii mõtetut ettepanekut. „Valimisliit Audru“, vallavanem Joonase ja volikogu esimehe S. Suursilla „parteisõdurid“ ei julge ometi vallavanema ja volikogu esimehe palga kärpe ettepanekust unistadagi. Kui vallavanem ei häbeneks küsida, oleks „Valimisliit Audru“ vallavanema palka ammu häbenematult hoopis tõstnud. Mitte miski ei ühenda inimesi paremini kui üheskoos tehtud lollused.

Seadusi ei tunta ega tahetagi tunda, põlvpükste aeg ei saagi läbi. Arvamus, et seadusi ei tulegi täita, lihtsalt oma ülekaalukate häältega otsustame, näitab suuresti poliitilist harimatust.

Audru vallavolikogu - õiguseta võim. Või ehk ongi nii, et võimu teostamise on rahvas läbi volikogu delegeerinud vallavalitsusele. Otsuseid tehakse ju vallavalitsuses.

Kui sa ütled, et millimalli ise ka, siis ma ütlen sulle - millimallil on ja jääb alati eneseväärikus alles, keegi ei zombista teda.
Olen nõus ükskõik kellega tülli minema, et jääda iseendaks, sest ma ei taha olla kängitsetud võõraste, võltside arusaamade poolt. Mulle meenub kohe see suhtumine, kus koolist 5 (lojaalsust) tuues midagi saab. Olen paari kuuga vähkkasvaja rakuehituse selgeks saanud, ka seedekulgla.

Miks volikokku valituks osutudes, saab normaalsest inimesest zombi?
Mis on inimeste zombideks muutmise põhjused? See oli ja on üks kontrolli viise. Zombipulber mõjub nii sissevõtmise, sissehingamise kui ka välispidiselt, naha kaudu. Kui Haiitil kuuluvad pulbri koostisse konnad, meriussid, sisalikud, ämblikud, jahvatatud inimluud ja kurikuulus ogaõun,siis meie zombipulber koosneb järgmistest komponentidest: MTÜ-d, toetused endale, komisjonid, korruptsioon, ahnus jne. NLKP oli poisike praeguste käsuparteide, liitude kõrval, kes zombistavad inimesi.

Kui vallajuhid hakkavad ohkima, et Audru vallal on ka rahadega raskusi, siis ära usu. Võta eelarve ette, kui aru ei saa, saada selgitustaotlus valda ja lase iga rida „rohujuure tasandile“ lahti kirjutada siis sa näed kuhu „viiuliga laip“ maetud on.
See on sinu õigus, mitte häbi. Sa oled maksumaksja ja sinu rahakotist, läbi maksude juhitakse valda.
Eelarve on avalik, see peaks olema kõigile arusaadav aga kui ei ole siis selgitagu, kirjutagu jne.
Muidugi ära sa palju looda, sest kohe algab võitlus. Esialgu püüab sekretär sulle selgeks teha, et sul pole õigust mingeid andmeid saada. Kui julgus siis kadunud pole, saad teada, kuidas valla tööd segad, siis kui hirmus inimene sa oled, terve su pere, koos koeraga. Kui see sind ka ei hirmuta siis kuuled ohkimist, et miks teised siin midagi küsimas ei käi vaid ainult sina jne jne. Ütle, et see on teie õnn ja vallarahva õnnetus.
Nüüd lenda peale, sest kui juba Riigikontroll või Rooma paavst tunnistasid sinu õigust andmeid saada siis kuuled, et sulle polegi midagi keelatud, sa said lihtsalt valesti aru.

Pea ainult meeles, et pärast on sul „metsalise“ märk otsa ees, sest meil pole lubatud vallamaja rohkem külastada kui sünni- või surma registreerimine.

Äkki sa arvad, et volikogus arutati valla eelarvet ka. Ära mõtle välja. Tegime kaks volikogu istungit tähtsat nägu, pärisime kuidas see ja kuidas too arv saadi ......

Siis tuli vallavalitsus, kolmandal lugemisel, täiesti uue eelarve projektiga lagedale, esitamata eelnevalt volikogule ühtegi selgitust või muudatusettepanekut- lihtsalt kirjutas eelarve täiega ümber, selliseks nagu tahtis. Keegi peale millimalli ja proua Inda ei julgenud piiksuda. Volikogu esimees teatas millimalli protesti peale, et meil on Audru vallavolikogus alati nii olnud ja on ka edaspidi.

Revisjonikomisjon, kes võinuks suukese lahti teha, eksisteerib ainult paberil ja nende endi peades. Vaata siia ka arupärimine

Vallavanem Joonas vuristas uue eelarve projekti ette - muutsime seda ja teist - otsustasime nii ja naa.... ja siis käed püsti - eelarve vastu võetud.
Audru vald - tõesti nagu Kesk-Aasia "liiduvabariikide" pisike koopia, puudub veel ainult jõgede ümbernimetamine.

Ja millimalli tobuke arvas, et vallavalitsus saab kolmandal lugemisel healjuhul ainult muudatusettepanekuid veel teha - aga volikogu otsustab.

Aga millimalli pole ju kunagi rahul. Ja näitamaks kuidas tegelikult asjad käivad, tegi millimalli vallavanema, volikogu esimehe ja kõrgepalgaliste ametnike palgakärpe ettepaneku, eelarve muudatusettepanekuna. Mitte, et millimalli naiivselt arvanuks, et see läbi läheb vaid, et ikka tõestada midagi .............. Hea, kui sind mõistetakse aga mitte läbi nähta.
Minu muudatusettepanekud siin LK 1 ja LK 2

Ja nüüd algas rock’n’roll. Otsiti põhjust millimalli ettepanekud lihtsalt kõrvale jätta, mitte näidata vallavanema ja „Valimisliit Audru“ tegelikku nägu ja vallarahva huvidega mittearvestamist. Edasi loe homme