20.09.16

Naersime nii, et kõht valutas....


09 septembri ajalehes  Pärnu Postimees on avaldatud artikkel „ Lavassaare külaselts plaanib sauna taastamist“ 
Loen, et  külaselts plaanib Lavassaare alevis taastada sauna ja sauna kõrval  ka kohviku avamist. Aga mis jama see nüüd on? Paar päeva tagasi  oli artikkel kus teatati, et  kohvik ja saun Lavassaares juba töötavad. Miks siis nüüd selline artikkel - plaanitakse. Kahtluse uss närib hinge, kas ma ikka õigesti mäletan ning kuna ajalehed rändavad peale lugemist kähku ahju siis ronin arvutisse veebist  paaripäevataguseid Pärnu Postimehi sobrama. Leian ülesse PP 07.septembri 2016 artikli  "Lavassaare külaselts majandab rahvamajas"
No kuidas ma küll nii valesti mäletasin, veebis on kirjas: „Lavassaare külamaja kunagise raudtee ääres jääb tegutsema, seal on taaskasutuspood, plaanitakse kohvikut ja sauna, kuid hoone on suurte ürituste korraldamiseks väike.“ 
Aga miks Pärnu Postimees avaldas ühepäevase vahega kaks samasisulist artiklit?  Kas volikogu liikmest külaseltsi esinaine Illak maksab reklaami eest pappi?
Möödub paar päeva ja  selgus saab majja.
Helistavad Lavassaare  inimesed ja lagistavad  naerda. "Me oleme siin kõik naerust kõveras, kas sa 07 septembri Pärnu Postimehe artiklit  "Lavassaare külaselts majandab rahvamajas" lugesid?“ Nemad saanud naerukrambid kui lugesid kuidas neil Lavassaares pidavat töötama puha kohvik ja saun. Midagi niisugust ei olevat. Aastaid tagasi keeranud saunanaine Silvi saunaukse lukku  ja nii see saun seal laguneb,  kohvikust polevat ka haisugi.   Külaselts tegelevat hoopis tulusama kultuurilise teenuse pakkumisega   ja rentivat Audru vallale kuuluvat Lavassaare rahvamaja korraliku tasu eest hooajalistele rabatöötajatele kultuuriliseks majutamiseks välja, ja et külaseltsi liikmed käivat rahvamajas nende kultuurilist kõntsa koristamas. Vallavanem Buratino andnud  ise Lavassaare noortele timurlastele „kuldvõtmekese“, sest esinaine Malvina ajavat oma kädinaga muidu vallas kõik hulluks.
Mis sa oskad kosta! Ega ei oskagi. Tore siis, noored Lavassaare  timurlased! Selline ongi mittetulundusühingu Lavassaare külaselts põhikirjaline tegevus  või ?
Iga ilusat ideed on võimalik alatult ära kasutada ja seda ka jätkuvalt tehakse.

Punnin vastu, et vaatasin veebist 07. septembri artikli just uuesti üle ja seal seisab- plaanitakse. Nemad ei anna alla, sest 07.09 lehes olnud  -   töötab. 
Kas tõesti muudeti  Onlines hiljem artikli teksti kui ilmnes, et pandi puusse. Hangin 07 septembri ajalehe Pärnu Postimees ja nii ta ongi: "Lavassaare külamaja kunagise raudtee ääres jääb tegutsema, seal on taaskasutuspood, kohvik ja töötab saun ..."
Häbi, häbi!  Pärnu Postimees rikkus head ajakirjandustava.  Ei vabandanud 07 septembri lehes avaldatud vale informatsiooni pärast vaid muudeti  veebis avaldatud artikli sisu ja üllitati  09 septemberi ajalehes  uus artikkel, millega eksitati lugejaid.