17.09.09

Palju õnne vallavanem Joonas ( volikogu esimees Kobolt, eksvanem Talisoo)

"Palju õnne, hr Joonas (Talisoo, Kobolt) niisuguse "haruldase" volikogu puhul."

Need sõnad laususin (10.09.2009) volikogu istungi vaheajal hr Joonasele. Milline rahulolev nägu ja naeratus (paras saite, ise valisite).

See, kuidas on (ei ole) toiminud Audru vallavolikogu üle kümne aasta, on nagu vihmausside grupiseks.

Tõesti, palju õnne ka meile!!!!

Avastasin enne volikogu istungit, et valla kodulehel, "ametlikud dokumendid," kust minu avaldus, peale jamasid siiski läbi kanti, oli ilmunud kanne, "avaldus:vastuskiri" .
Mida, mida!!! Miks mulle pole vastust saadetud, kes millal arutas ja vastas??? Ootan, ootan vastust, aga nüüd tuli välja, see ammu saadetud. Häbi mul olgu, intrigant ja õel inimene selline!!

Aga vastust tahaks ikkagi oma silmaga ka näha.

Jalad kõhualt välja ja valda.
Palusin vastuse oma avaldusele välja printida ja näe imet, täitsa olemas.
Teie 14.07.2009
Meie 06.09.2009 nr 1-5/4-1

Kõik mis vaja peal, ainult et
vaata sinagi
http://docs.google.com/fileview?id=0B2O3WIDSBFSdM2Y5OTAwNDEtZDY0Zi00YTE1LWE5OWMtNzUxNDQ2OTE2ZWE5&hl=en
Hea inimene võtab mütsi, kummardab, lööb kraapsu, "jah, oi vabandage" ja lahkub. Halb inimene ei ole rahul, mitte sugugi kohe.

Mina :"Kuulge, see ei ole vastus minu avaldusele, see on ju kutse volikogu istungile ".
Sekretär:"Ei ole, see on vastus avaldusele. Kutse on lisana"
Mina:"Mida te räägite, see on ju kutse"
Sekretär: "Ei ole, see on vastus teie avaldusele. Kas te ei saa aru, kutse on lisana".
Vaata sinagi milline kutse oli lisana
http://docs.google.com/fileview?id=0B2O3WIDSBFSdMGQ0MjNlNTYtM2ExOS00OTc0LThhNmQtNzAxNTlkN2JhYzI3&hl=en
Mina: ""Kuulge see on ju volikogu päevakord
Sekretär: "Ei ole, see on kutse. "

Nii me vaidlesime, kuni selgus asja "Uba". Volikogu esimees, hr Kobolt, käskinud selle kutse vastuskirjana läbi kanda ja rõhutanud, et see ongi vastus minu avaldusele. Seega, taheti jätta mulje, et minu avaldusele on vastatud. Kontrollimisel, kuidas kodanike kirjadele vastatakse -aga palun, meil vastamata avaldusi pole.

No onju läbipaistev riik, õhuke ja kõik ikka ausalt inimeste heaoluks.

Minu protesti peale helistati volikogu esimehele, ja toru anti mulle. Jutt oli lühike.

Mina: "Hr Kobolt, volikogu istungi päevakorrast nähtub, et minu avaldus ei tule jälle arutusele, miks te seda varjate."
Vihane Hr Kobolt: "Mida te tahate, täna hommikul saadan selle volikogu liikmetele."
Mina: "Aga miks avaldust päevakorras ei ole ja miks oli teie käsk kutse dokumendiregistrist läbi kanda kui vastuskiri."
Tema: "See ongi vastuskiri teie avaldusele ja muud ei tule".
Mina: "Nalja teete või. Mind ei rahulda see, saadate kutse, kannate selle läbi kui vastuskirja ja arvate, et küsimus on ammendatud".
Tema: "Ärge hakake siin hüppama"Ja toru visati hargile.

10.09.2009 volikogu istung.

Loen ja tutvun Audru Vallavolikogu töökorraga. Võhik, nagu ma olen, peab ennast natuke harima. Vaatan eelnevaid volikogu protokolle. Ei ühtegi küsimust, kõik on kõigi ja kõige poolt, ei mingeid vaidlusi ega eriarvamusi. Issand kui toredad inimesed need volikogu liikmed on, üksmeelsed, ei mingeid küsimusi. Pr Inda ainsana tilk tõrva selles meepotis.

Lepime volikogu liikme Indaga kokku, et peale päevakorra ettelugemist, teeb ta ettepaneku minu avaldus päevakorda lülitada. Samuti küsib, miks volikogu hakkab minu vaiet arutama kui olen vaideotsuse juba ammu saanud. Kas enne otsus ja siis hakkame arutama.

Enne istungit on saalis pinge õhus. Toolid vallarahvale, kes tahavad koosolekut jälgida, on pandud ühele poole seina äärde. Teen endale seal koha, tõstes toolid teineteise otsast maha ja jään ootama. Käib sehkendamine, sest näksid, joogid, kohvid, peavad olema löögivalmis.

Tulevad sisse vallajuhid ja istuvad vallarahvale sõna otseses mõttes seljaga näkku. Vaatad rebenema tikkuvaid pintsakuid ja mõtled, kas ei suudeta rahvale näkku vaadata või peaksid ennast tundma kui väike tähtsusetu millimalli mardikas.

Ei midagi niisugust mis meenutaks volikogu istungi kodukorras toodut. Loetakse ette päevakord, kolm küsimust tulevad veel päevakorda. Kõik hääletavad poolt.

Volikogu liige, pr Inda tõuseb, avaldab imestust, et ammu on saabunud volikogule väga kriitiline avaldus ebaseaduslikest tehingutest maadega kuid volikogule pole sellest teatatud, samuti ei ole seda tänase volikogu päevakorras. Teeb ettepaneku kiri päevakorda võtta. Keegi ei kõssa. Volikogu esimees ütleb,"ei võta", kõik - minnakse edasi.
Proua Inda püüab küsida miks on päevakorras vaide arutamine kui vaideotsus on inimesele ammu saadetud. Miks seda vaiet ei näidatud volikogule enne? Kes mis alusel saatis vaideotsuse?
Volikogu esimees seletab, et vaiet arutati. Proua Inda ei ole rahul " kes, kus arutas, kas mina polegi volikogus ". Volikogu esimehe hädine selgitus, "Noh siin ja seal sai räägitud, tõstke käed kes kuulsid vaidest" mitte üks käsi ei tõuse. Hr Kobolt uuesti "teeme parem nii, tõstke käsi kes pole sellest kuulnud" mitte üks käsi ei tõuse, peale proua Inda käe. Siis näitab Pr Inda vaideotsust ja küsib, et mis see siis on mis inimesele saadeti. Vaevaliselt, et mina ei kuuleks ja nagu oleks takjas kurgus kinni, sisistab volikogu esimees Kobolt "SEE OLI VAIDEOTSUSE PROJEKT"" ja arvab, et läheme nüüd edasi.

Mitte üks küsimus volikogu liikmetelt, kõik on kössu vajunud ja vaatavad hirmunud klaasistunud silmadega, ei tea kuidas nüüd olla ja mida teha, et peremehed ei solvuks.

Loetakse ette järgmine päevakorra punkt ja ettekandja mõmiseb selle maha. Kas küsimusi on, ei ole. Kes on poolt, kõik on poolt. Järgmine päevakorra punkt. Küsimusi on- ei ole. Kõik on poolt. Järgmine, kas küsimusi on - ei ole, kõik on poolt.

Tuleb päevakorrapunkt, minu vaie Suuresilla Suurfarmi detailplaneeringu kohta. Hr P. Annus loeb selle ette, mina ei kuule mis ta räägib, suur mees aga häält ei tule.Võib-olla sellepärast, et istun tema selja taga, no ei kuule midagi. Siis annab volikogu esimees mulle sõna.

"Austatud volikogu, olen vaideotsuse kätte saanud juba kaks kuud tagasi. Nüüd tuleks arutada, kes mis volitustega selle kirjutas ja mulle saatis, mitte teha veel ühte otsust. Esimene vaideotsus on jõus, seda pole keegi tühistanud või kehtetuks tunnistanud. Kuidas saab volikogu hakata veel vaiet arutama, kas teete ühe vaide kohta kaks täpselt samasugust otsust. See ei ole ju seaduslik, saage ometi aru."

"Kes on poolt", kaks on vastu, üks on erapooletu. Otsus vastu võetud.

Appi, tahtsin karjuda. Kas keegi ei ole võimeline oma halle ajurakke liigutama, kas ühtegi küsimust ei teki. Hallo, maa sool, kes sa seal istud. Kuulsin, kuulsin, et sinu au ja väärikus on ammu peenraha vastu vahetatud.

Siis tuli arutusele valla üldplaneering. Jama, midagi ei tulnud arutusele, loeti ette ja küsimusi polnud - kõik on poolt.

Kõik mis peab, see tuleb, ja kui ei tule, siis järelikult ei peagi tulema

Lähme vaheajale.

Vaatad, kõik toredad inimesed, lõbusad,teeme nalja, juuakse kohvi, süüakse kommi.

Üks kinnisvaraarendaja arvab, et teen endale valimisreklaami siin. Mis reklaami? Ütlesin ju sulle mees - kui volikokku satun, siis sinu arendused vaatame ka kenasti üle. See ajas sind naerma, oligi väike võllanali, aga vaata, et sa pärast kõhuusse ei saa.

Ja sina, tore, pikk, kena poiss, kes sa lubasid minuga esimese tantsu teha kui pääse(d)n volikokku, unustasid, et tangot tantsitakse kahekesi.

Vaheaeg lõpeb.

Nüüd tuleb kõnepulti, musta pintsakuga mees. Räägib vanuritest, ja muutkui urgitseb keelega mööda põski pähkli või biskviidi jäänuseid, mida vaheajal pakuti (mitte mulle).

Tegelikult olen juba oma mõtetes ja see, mis "biskviidihiir" räägib, jääb vahele.

Jälle kordub; "küsimusi on, ei ole," kõik on poolt ja nii edasi, edasi, edasi .

Üle 10 aasta on "aus", maade ärastamise üle otsustaja, volikogu esimees, Hr Kobolt, mänginud süütut, vaikset ja ontlikku maahärrat. Liigutanud volikogu liikmeid kui malenuppe, ilma ühegi piiksuta. Tehakse just seda, mis ärastajad, varastajad otsustavad.

Kellel rohkem oimu ja kes võiks heade inimeste käestkinni mängu "mulle, mulle" ära rikkuda, saavad osaleda mängus "mulle sulle, sulle mulle". Kes on saanud omale soovitud maad, kes võimaluse töötada (saada palka) kahel, või kolmel ametikohal jne.
Mõelda, millal kätt tõsta, pole vaja, seda öeldakse ja kaksipidi arvamus - ei ole kombeks.

Vallaelanikud, võivad oma arvamuste, tahtmiste, ja moraaliga pikalt sõita, keda huvitaks. Muidugi olin sellest ka enne kuulnud kuid, oma silm oli kuningas.

JA NÜÜD KISAMA - VALIMISREKLAAM,VALIMISREKLAAM.