13.12.13

Hea ja turvaline on kambas kätt tõsta

Mitu kuud ei ole oma nina siia pistnud. Oli paganama hea kõigist jamast  natuke eemal olla ja veeta vaba aeg horisontaalis kas teleka või raamatuga.  Olenemata minu blogis valitsenud stagnaajast käis iga päev piilumas vähemalt 30 külastajat. Küsiti kas lõpetan blogimise kuna volikogusse ei pääsenud. Oh ei!  Ei tea ühtegi takistust ega põhjust miks blogimine lõpetada. Seda mida  tahaks avalikustada on rohkem kui jõuan kirjutada ja ahnus pettus lollus ja valelikkus pole kuhugi kadunud.  

Tänan südamest neid vallakodanikke kes andsid minu poolt oma hääle.  50 häält on korralik tulemus. Need 50 vallakodanikku  usaldasin mind ja olen selle eest neile tänulik. Naersime  abikaasaga, et sellel korral saan ma ainult tema hääle. Vastupropaganda oli väga kõva ja  Simmu oma kambaga oli lubanud  teha kõik mis võimalik. 

Vaata volikogu praegust koosseisu ja neile antud hääli.
 11 volikokku pääsenut said vähem kui 50 häält (seega vähem kui millimalli) 

Ado Kirsi           49 häält
Ülle Runnel       48
Marge Tuul        46
Jekaterina Kuru 44
Kai Oraste          44
Mercedes Merimaa  42
Eino Ojando       43
Toomas Rehe     43
Rita Kurgu         37
Aili Elend          33
Karmo Näkk      30

Üle 50 hääle said 

 Inda Orissaar     60
Mati Sutt           183
Jaanus Põldmaa  84
Toomas Aaviste    53
Merle Lillak           82

Tegelikult ei ole Audru vallas üldse oluline kas volikogu eksisteerib või mitte,  meeletu valla raha raiskamine, seal ei otsutata absoluutselt mitte midagi, seal ei seista vallakodaniku huvide eest , seal lihtsalt ollakse.  Oluline on jätta endast hea mulje ja kätt tõsta - olla kambas.
Ei ole millimalli kurb ega õnnetu, ei saa aru neist inimestest kes sinna väe ja võimuga  tükivad. Miks?
Miks  ma peaksin vabatahtlikult ise endale mingeid kohustusi juurde võtma.Saan aru kui võitlus käiks vallavanema või volikogu esimehe koha pärast kus kõva raha taga-  aga volikogu liige .... ?
Ah et miks ma ise sinna ronisin. 
Esimesel korral lollusest- lasin ennast ära rääkida. Aga nüüd huvist, kas saan veel mõne hääle,  kas vallarahvas vajaks veel  minu teeneid,  teiseks solitaarsusest keskerakonnale, et nimekiri saaks kogukam,  kolmandaks ma ei saanud lasta Simmu kambal tunda seda rõõmu, et millimalli ei kandideerigi, väike hirm pidi jääma muidu oleks  Simmu juba enne valimisi makse tõstnud  ja enda palka kergitanud. Aga, et ma peaksin hakkama endale reklaami tegema ja kedagi ära rääkima.... Mõni on kohe nii õnnetu kui sisse ei pääse.  No mis häda peaks olema kellegi eest seista kui seda ei soovita. Olen ikka nõus aitama kui minu abi vajatakse nii siin kui sealpool rindejoont.

Puistasin selle nelja aasta jooksul kõvasti, nii et laastud lendasid. Pihta said kahjuks tihti ka need kellest asi ei sõltunud  ja kellele polnud ette heita midagi. Mul ei olnud valikuid, ega saanud teha erandeid, lubasin - ainult ausalt ja erapooletult.  Hea ja turvaline oleks olnud olla kambas, tõsta lihtsalt käsu peale kätt, ei siis poleks millimalli olnud vastik  ja õel.
Minu jaoks ei ole väga oluline mida teised arvavad. 
 
 Aga homme tule ja loe mida uus volikogu pidas oluliseks kõigepealt ära teha.