13.02.16

Otsi kohta kust sa saad ja lükka teine sisse !


Väike õpetus.
Nii saab vaadata mistahes valla mistahes aasta ja kuu aruandeid.
Praegusel juhul otsin Audru valla 2010 aasta veebruari tulemiaruannet.

Googeli otsingusse saldo.fin.ee siis enter, valik Avalik teave ja siis Sisene.
Avaneb Saldoandmike Infosüsteem, esimene leht Aruanded, lahtrisse Tehingupartneri kood/nimetud; Audru vallavalitsus,aasta 2010 ja kuu 2,lehe keskel olevasse lahtrisse Üksused tekib link Audru vallavalitsus millel klikkides avanevad aruanded, 4 võimalus Tulemiaruanne, detailne, koos bilansivälise informatsiooniga (andmed on kasvavalt, liidetakse iga järgmine kuu).

Avanes selline pikk aruanne siin  mis annab piisavalt informatsiooni. Kontost, mis rohkem huvi pakub, võib paluda teabenõudega väljavõtte. 

Millimalli huvitus neist kontodest




Siin on deklareeritud valitavate ja ametisse nimetatud ametnike palk lisatasud ja hüvitised. Ametisse nimetatud kõrgem ametnik on vallavanem kes saab palka, ametisse valitud ametnikud on volikogu liikmed kes saavad hüvitist volikogu töös osalemise eest sh volikogu esimees  (kes Audru vallas saab pool vallavanema palka igal kuul).
Aga kes siis sai lisatasu ja mille eest - kas vallavanem või volikogu esimees! Kummalgi ei olnud selleks õiguslikku alust. Vallavanemale lisatasu maksmist saab otsustada ainult vallavolikogu aga volikogu seda teinud ei olnud  (millimalli oli 2010 aastal volikogus ja teab täpselt). Volikogu esimees ei saa iseendale lisatasu maksta. Kumb neist premeeris ennast 6511 krooniga? Ühtegi dokumenti lisatasu maksmise kohta vormistatud ei ole.
Hakkab huvitama. 
Tuleb ise võimalikult palju  välja tuhnida ja koopiad teha enne kui vallast pärida. Õiget kellaaega võid sa vallast küsida, see on ka kõik aga kellele rahasid kanditi ...... unusta ära!

Hakkan rahandusministeeriumi kodulehelt Audru valla aruandeid uurima. Kui lisatasu deklareeriti volikogu kuluna sai selle volikogu esimees kui vallavalitsuse kuluna siis vallavanem.  
Aruannetest selgub, et lisatasu on deklareeritud volikogu kuluna. Kes oli 2010 volikogu esimees - Siim Suursild?  Et siis volikogu esimees hellitas ennast  peale korraliku volikogu esimehe tasu ka salajaste lisatasudega.
Lisatasu maksmine ilma, et selleks oleks õiguslikku alust on maakeeli - varastamine.
Eks igaüks otsib kohta kust ta saab .....aga kes sisse lükati ja millist possuhaisu suust välja ajama hakati, sellest kirjutan homme edasi.

1 kommentaar:

Fotostuudio Tallinnas ütles ...

Kirjutad lahedatel teemadel ,kiidan :)