11.01.11

Kuritegelik organisatsioon

Tahes tahtmata hakkab rahvas ükskord mõistma, et on oma rinnal ussi soojendanud - või ei hakka (mul ka siis kama2).

Kuritegelik organisatsioon tegutseb kartmatult, aina uued skeemid ja aina ahnemad.

Aga suure ja sõbraliku kuritegeliku perekonna siseelu ei ole enam nii harmooniline, keegi saab rohkem .... või hakkab kellegi südametunnistus märku andma.

Salakoosolekute põhiteemad, millimalli klatsimine, uute skeemide nuputamine kust saada raha oma projektidele, hakkab ka perekonna liikmetes küsimusi tekitama. Püha perekonna liikmed kurdavad, et on kui orjastatud talupojad kupja kepi alla, räägitakse isegi allkirjade andmise kohustusest, vaikimisvanne (verevanne !! hi hi hiii.)

Kuritegeliku organisatsiooni ja kohapoiste suurim hirm ei olevat niivõrd võimu kaotamine, (ahnitsetud juba mitmele põlvkonnale) kuivõrd hirm, äkki millimalli pääseb kunagi dokumentide ligi.

Selles on neil õigus.

Valimiste eel roomake, lubage päikest ja kuud, taevast ja tähti, sest tõesti, tõesti ütlen ma teile, kui see peaks juhtuma, olete põrmud, koos oma ristiisaga.

Aga kuritegelikul organisatsioonil olevat igaks juhuks valmis ka plaan "B", mis salakoosolekul järgmiselt paika pandud.

"Võtame pensionäridelt praegu maamaksusoodustuse ära. Vassime, ärritame pensionärid ülesse kui mesilased, las sumisevad ja süüdistavad maamaksusoodustuse kaotamises millimallit. Järgmiste valimiste eel anname pensionäridele maamaksusoodustuse tagasi, ettekäändega, nüüd läheb vallal paremini, Pensionäride hääled ja tänusõnad kindlustatud ("oma tuleviku nimel" jälle võimul ja krabamas).
(väga nutikad aga - jõhkralt alatud )

Aga kuniks on võimalik pirukat koos õgida, seni õgitakse.

Nüüd siis lüüakse hingekella Audru Keskkoolile. Simmu helesinine unistus, peab saama teoks, selle nimel tuterdab ta ringi kui duratsselli jänes, ei häbeneta kiidelda, et koos maavalitsuse sõpradega, kes söövat peost, viiakse ühine eesmärk täide, levitades vallakodanikele desinformatsiooni.

Kohutav kuluartikkel, Audru Keskkool, tulevat kaotada.
Vihavaenu õhutamine. Direktor ei olevat tasemel (huvitav, valla kõige haritum kodanik, mitmekordne kõrgharidus) ega saa juhtimisega hakkama, õpetajad ka ei olevat tasemel, koolis puudub distsipliin, lapsed ja lapsevanemad kaebavad, õpetajate omavahelised tülid ja lapsed klobivad üksteist, õpilaste arv pidevalt langeb ja keegi ei taha Audru keskkoolis õppida. Audrul Keskkool - mõttetu raha raiskamine ja täiesti perspektiivitu.
(õudne, milline kool - kas kuritegeliku organisatsiooni väike kuritegelik rakuke).

Antakse hinnanguid mis ei põhine mitte millelegi. Arusaamatusi on igas koolis ja Tootsid olid juba Lutsu aeg, miks keegi tahab arvata, et Suti aeg "pahad poisid" kuhugi kaovad. Kas see kõik annaks põhjust kooli kaotamiseks, võibolla tuleks kivi hoopis omavalitsuse kapsaaeda visata.

Et näiliselt toetuda millelegi, pani võimuliit revisjonikomisjonile ülesande "Audru valla eelarve kasutamise efektiivsuse tõstmise eesmärgil analüüsida eelarve suurima kuluosa haridusele minevate kulude põhjendatust Audru Keskkoolis." (sõnastus tööplaanist)

Hallo, halloo.....Simmu .......tule tervise juurde, ära mõtle välja- keda petad. Muruneitsil ei ole kontrollist ega dokumentatsioonist halli aimugi, eeldavalt on sul endal tekst revisjonikomisjoni tarvis juba valmis treitud.

Kogu 2010 aasta jooksul suutis revisjonikomisjon kontrollida ainult 4 volikogu otsust ja nagu selgus, mitte sisuliselt, vaid õigekirja. Selle tulemusel üllitati 7 rida midagi, (kõik OK) millele revisjonikomisjoni esimees ise ei osanud nime anda - kontrollakt ei olevat, aruanne ei olevat, otsus ei olevat - keegi ei tea mis see oli ja kuhu see üllitis hiljem jäljetult kadus. Valla koduleheküljelt ja dokumendiregistrist pole üllitist õnnestunud leida, eks ta läks õigesse kohta "Recycle Bin".

Kui Audru Keskkoolist lahti saadud tuleb mängu ettur, volikogu aseesimees, Mati Sutt (Jõõpre kooli ja lasteaia direktor), mees nagu orkester, kes ka dirigeerimise üle võtab.

Kuna ei suudeta täita vallale pandud kohustust, tagada vajalik hulk lasteaiakohti, siis tahetakse kooli kaotamisega, lüüa kaks kärbest ühe hoobiga. Uus lasteaed saab ruumid ja raha Audru keskkooli elu hinnaga.

Aastaid ei ole vallas peetud valuliseks ega oluliseks probleemi, et ei jätku lasteaia kohti. Vallajuhid ja volikogu naksitrallid arvasid, et kui kohti pole siis pole midagi teha.

Möödunud aastal tekkis vaidlus volikogu esimehega kes arvas, et vald ei pea kõigile lastele võimaldama lateaia kohti, vaid seda tehakse võimaluse piires. Millimalli tõestas,et asjad ei käi nii ja tutvustas Simmule seadust.

Koolieelse lasteasutuse seadusega (§ 10 lg 1)pannakse kohalikule omavalitsusele üldine kohustus tagada kõigile oma haldusterritooriumil elavatele lastele, kelle vanemad seda soovivad, võimalus käia teeninduspiirkonna lasteasutuses. Seadus ei anna võimalust omavalitsusel keerutada ja ütleb üheselt, omavalitsus "peab võimaldama" ......

Mitmete aastate jooksul on aga lastud kesta olukorral, et seadust ei täideta, järelevalve selle üle puudub ning lapsi ja nende vanemaid koheldakse igas omavalitsuses erinevalt.

Audru kohalikul omavalitsusel ei olnud puudu võimalustest vaid tahtmises, nii oli mugav, samuti hoiti selle arvelt kokku raha, kodus kohta ootavale emale ju ei makstud midagi.
Mingeid alternatiive, mis seaduses ette nähtud ja lubatud, Audru vallas ei rakendatud, hoidku jumal selle eest, et lapsevanem oma õigustest teada ei saaks.

Audru Vallavolikogu ei olnud alternatiivide tarvis isegi mitte ühtegi vastavat "korda" vastu võtnud, teistes omavalitsustes ammu kõik toimis.

Lõpuks hakkas ka Audru kohalik omavalitsus liigutama. Jõuti selgusele, et kohalik omavalitsus ikka "peab" mitte "võib".

Nüüd ohverdatakse lasteaia tarvis Audru Keskkool(hiljem süüdi jälle millimalli, miks jauras,et kõik lapsed peavad lasteaia koha saama).

Aga valla keskuses seisab pooltühjalt suur kahekorruseline maja, (ambulatooriumi maja) kus kaks aastat tagasi, enne Papsaare lasteaia avamist, väga edukalt lasteaed tegutses. Veel vana aasta novembris, lubas sotsiaal- ja haridusnõunik Tarre, et 2011a märtsiks on seal ruumid laste vastuvõtuks valmis. Aga nüüd........

Nüüd on ambulatooriumi majaga (millel Audru südames ka lahmakas maad) uued plaanid ja lastega ei ole see seotud, kuuldavasti on majal ka kosilased.

Kui hoolid oma koolist, ütle avalikult selgelt ja julgelt oma arvamus välja.
Kas Audru vallal, kui maakonna kõige suuremal omavalitsusel on keskkooli vaja või piisab põhikoolist. Ära nõustu ainult tänasele ja oma äriprojektidele mõtlevate kasuahnete vallajuhtidega. Volikogust abi loota pole. Naksitrallid ja jooksupoisid hääletavad igal ajal ja igas asendis nii, nagu neid kästakse, nagu salakoosolekul pähe löödi - Simmu helesinine unistus, Audru Keskkooli kadumisest, peab saama teoks.



Seekord sellised lood.
Homme vaatame kuidas "jumala abiga", kõiki seadusi eirates ja tõde peites, Audru vallale kuuluvale viimasele vabale maalapile Valgerannas, lastelaagri sildi alla, vallajuhtide äriplaan püsti pandi.

32 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tubli millimalli aga kahtlen kas keegi viitsib ja julgeb kooli kaitseks sõna võtta

Anonüümne ütles ...

Mis, kas Audru Keskkooli tahetakse ära kaotada. Ei ole nõus, minu kool, kuradi sitapead.

Eemal viibiv Audrulane

Anonüümne ütles ...

Küll on kena, et ikka Sinu blogist enne teada saab! Aitäh Sulle selle eest! Arvan, et pean vilistlaskogu kokku ajama ja tõestama, et Audru Keskkoolist SAAB hea hariduse! Õpetajad enamik nagu igas koolis, asjalikud! Aga tead sa ka kuupäeva, millal kooli keskkooliosa sulgema tahetakse hakata? Oleksime kohal otsustamise ajal!!!! PALUN, anna teada, kui muidugi Sulle üldse sellest teada antakse...Ole tubli! Jõudu juba homses volikogus!
PS: Uuuuuuskumatu, et mees nagu orkester tahab ka Audru kooli juhtima hakata!!!

Millimalli ütles ...

Kooli tegevust ei saa lõpetada ilma volikogu otsuseta, nii et volikokku nad teavad selle eelnõuga tulema ja minu eest varjata seda ei õnnestu. See ei ole saiapoe sulgemine ja sellest tuleb eelnevalt ka vallakodanikke ajakirjanduse kaudu teavitada. Loodan, et tsiviliseeritud inimeste kombel ka käitutakse. Kindlasti on praegu toimuv kõva lobitöö ja põhjuste otsimine. Tore on lugeda, et vallas on siiski selgelt mõtlevaid noori, oma kooli patrioote. Kui kaob keskkool kaob suur osa meie valla tulevikust, kultuurist.

Anonüümne ütles ...

olen nõus, et tuleb teha ühine rinne vilistlastega. olen ise audru kk lõpetaja ja selle haridusega väga rahul. jagasin oma audru kk konspekte ülikoolis, sest need olid nii asjalikud ja põhjalikud.
nii, kas kellelgi on ettepanek, kuidas saame volikogu esimeest takistada????
p.s. hr sutt võiks siis juba ka lindi ja aruvälja kooli juhtida. nädalas on ju 5 päeva, iga päev ühes koolis + jõõpre lastaias.

Anonüümne ütles ...

Arvasin ja lootsin, et Talisoo kadumisega hakatakse Audru vallas ausalt asju ajama.Õppetund, et sigadused päevavalgele tulevad, on ju olemas. Aga tühi lootus,enda kukru täitmine on sellel kambal ikka nii veres, et enne see jama ei lõppe kui mingi tõsime prohmakas ja vahelejäämine taas.

Anonüümne ütles ...

Ohoo! Sellised tuuled siis Pärnumaal Audru vallas puhumas! Eelmisele kommenteeriale- kui vallavanem vahetub ja muu "seesamune" paika jääb, läheb asi ju veel hullemaks! Vana tõde! Minul on küll kahju praegusest vallavanemst, keda ma kahjuks küll ei tunne,aga tundub et temast trambitakse ju vanade olijate poolt lausa mitmete saabastega üle:(

Anonüümne ütles ...

olen nõus, kuritegelik käitumine Audru Keskkooli kallal. Ei tea kes vallavanem ka selle kuritegeliku plaai taga või ongi see volikogu plaan rohkem.

Hoian pöialt , et teie kool ikka alles jääks muidu hakkab kõik hääbuma, see on alati nii.

Anonüümne ütles ...

volikogu esimees vedas oma lapsed kohe linnakooli peale 4. klassi. seegaon ju kohe näha, et ta ei hinda kohalikke õpetajaid. ja olen eelneva kommenteerjaga nõus. meie vald kaotab palju kui suurem haridusasutus ära kaob... aga tundub et meie volikogu esimees on VÄGA rumal mees, kui ta seda ei näe..kes küll andis talle oma hääle.....

Anonüümne ütles ...

kohe kirjutan

Anonüümne ütles ...

Istun siin ühe Audru kooli arvuti taga ja ei teagi kohe, kas nutta või naerda. Imeliselt südantsoojendav on lugeda vilistlaste kommentaare oma kooli ja õpetajate kohta. Aga põhjus, miks see blogi täna nii intensiivselt töötab, on ju väga õõvastav. Ühte tahaks aga öelda - ei tasu süüdistada hr Mati Sutti. Tema jaoks oli see uudis ka ootamatu ja šokeeriv. Minu teda pole ta kunagi Audru kooli ülevõtmisest unistanud. Kohtume 18. jaanuaril kell 16.00 Audru vallamaja saalis, kus arutatakse Audru valla hariduselu tulevikku.

Anonüümne ütles ...

Täiesti ajauvabad tegelased seal Audru valla tüüri juures. Kaotada ära keskkool, sellisele mõttele saab tulla ainult mingi ühepäevaperemees, kes kaugemale kui oma ninaesine ei näe. Olen nõus, et hetkel on situatsioon ,kus kooliealiste laste arv on vähenenud, kuid olen ka veendunud et nii see mitte ei jää. See mõõnaaeg tuleb lihtsalt üle elada. Kui aga praegu ära kaotada igati toimiv ja head haridust andev keskkool siis kaotab Audru vald oma järelkasvust enamuse igaveseks.
Ja jutt sellest, et õpsid on viletsad ja dire küündimatu- andke andeks aga sellisteks süüdistusteks peavad neil vallaametnikel ikka väga head argumendid olema.
Ühes asjas olen aga ametnikega nõus-alati saab paremini

Anonüümne ütles ...

Kui Audru vallajuhid sellise sigadusega hakkama saavad, et keskkooli ära kaotavad,ei soovita neil otsustajatel enam ilma maskeerimata aleviku vahel avalikult ringi liikuda.
Koolis tekkinud probleemid saab ka ilma kooli sulgemata ära lahendada. Ja aru peavad need isad saama, et keskkool oli ja on ka edaspidi Audru valla järelkasvu taimelava. Ilma koolita ei ole varsti enam ka Audru valda.

Anonüümne ütles ...

Ai-ai-ai! Arvatavasti oled taas ajanud volikogu mõned liikmed tagajalgadele! Mitte ei kannatata kui tõtt räägitakse! KUID teha julgevad küll!
Kommenteeriad- mitte üksi volikogu esimees vaid kogu see jultunud kamp nimega "Enda tuleviku nimel"! Seda on näha volikogu protokollidest- ikka enamus poolt!

Anonüümne ütles ...

kui volikogu esimees nüüd keskkooli osa kinni paneb, siis rohkem teda või tema "sõpru" tagasi ehk ei valita. kaua me laseme sellistel lollustel sündida??????

Anonüümne ütles ...

Volikogu liikmed enda palku ei kärbi, võtavad lisatasusid, vaata Audru valla kodulehelt! Aga kool kinni! Audru õpetajale- ära kaitse seda kahepalgelist meest! Ta juba töötab ju 2+ X kohtadega!Küll küllale liiga ei tee!

Anonüümne ütles ...

Kas 18.01 ja kell 16 ja kas kõik, ka vilistlased võivad tulla? kes kutsub?

Anonüümne ütles ...

Juba kuulsin, ei lubata sinna(18.01 kell 16)alamkihti ja millimallit ka ei lastavat sisse. Kohale kutsutud ainult valitud seltskond, volikogu eliit, kes hakkavad õpetajatelt aru pärima. Jaanus Põldmaa eliidi, eliit arvanud, hariduskomisjonis, et rahvast pole vaja, sest tegemist polevat laadaga.

Anonüümne ütles ...

Kas 18/I ei ole siis avalik arutelu? Kuulsin, et õpetajad on küll kõik palutud osalema. Seega ei saa ju vallakodanikke, keda Audru valla hariduselu tulevik huvitab, keelata seal osalemast. Tahaks näha, kuidas siis inimesi takistatakse. Demokraatia ei võrdu ju LAAT.

Millimalli ütles ...

Vot ei tea.
Volikogu istungil ei ole koosolekust räägitud, seda arutati kulisside taga. Sain sellest teada heade inimeste kaudu.

Anonüümne ütles ...

Oi jummel! Võta või töölt vaba päev ja sõida Pärnumaale! Seda salajast/avalikku valitutele, tsirkust tahaks oma silmaga näha ja juba volikogu ja vallavalitsuse rahvastki saab kaeda. Mis inimesed need on, kes seadusi ei austa, oleks vast elu suurim kogemus!
61 aastane mulk

Anonüümne ütles ...

Kokkuvõte sellest loost tuntud vana, vana ütlusega- rikas elab nõnda, kuidas tahab, vaene nõnda, kuidas saab.
Kokkuvõte valla tegevusetusest, vabandust, tegevusest-irv. -
Kui loodate raha abil sõltumatuks saada, ei saa te sõltumatuks kunagi. Üksnes teadmised, kogemused ja oskused annavad selles maailmas tõelise kindlusetunde. (Henry Ford 1863-1947) Võtke eeskuju Millimallilt, kes volikogus oma teadmisi peab vägisi teile pakkuma! Õppige,õppige, õppige,KÕIK valitud mehed enne kui istungile lähete ja mõni naisuke, kes viimase volikogu ajal oli üsna vallamaja lähedal kuid volikokku miskipärast ei jõudnudki... nelja aasta pärast olete ehk sama kompententsed kui Millimalli!

Anonüümne ütles ...

ma arvan ka, et kui millimalli ei tutvustaks neile seadusi, siis vald (sh volikogu esimees), kasutaks julmalt rahva usaldust (teadmatust) ära...neilt tuleks palk ära võtta ja siis vaadata, kui paljud seda tööd enam teha tahavad.

Anonüümne ütles ...

Eelmisele.

Kas pead silmas revisjonikomisjoni esimeest Mercedes Merimaad (kuulsin ka). Proua kükitas volikogu istungi ajal kõrvalmajas (videoülekanne),auto seisis maja ees. Proua kartis istungile minna. Pentsik tööplaan, mittemidagi tegemine, audiitori peale lootmine. Muidugi kartis küsimusi. Mingi vastutus, lugupidamine vallarahha ees peaks olema. Ega revisjon ei ole kõrvenõges, millest ta suppi teeb. Häbi! Kas Sutt oli sama taktikat kasutanud. Väga õige, saamatu ja "kuritegelik" organisatsioon. Proua eriline frukt.

Anonüümne ütles ...

Seda rahvamaja ärastajat- valla maja, valla rahadega tegutsemas, pidasin silamas jah! Selliste isehakanud ärastajatele jätkub vallal raha , aga meie, st Audru kooli ülalpidamiseks, mitte,Siis ütlevad, et raha ei jätku! See rahvamajade administraatorite jama/ vahetati klubijuhatajate nimi raha pärast, oli ju ka ette aimatav!Aga et päris selline pööre sai alguse, poleks osanud aimata. huvitav, kas lindile saadi keegi 0, kohaga keegi? Sinna ka täis kohta ju ei anta. kellelgi taas plaanis oma huvid peagi erastada?!Aga see juba teine teema. Meie vallas neid teemasid jätkub, nii nagu keegi siin eespool oli maininud, nii kaua kui "Oma tuleviku nimel" valimisliit võimutseb!

Anonüümne ütles ...

Vaatan ja imestan- nii palju postitusi! Eks kõik oleme koolis käinud ja see teema hingelähedane ja nagu alati, kui üht probleemi hakatakse vaagima, ilmnevad ka teised probleemid. Ent nii palju eksimusi ühes vallas, kas Riigikontroll pole käinud?

Anonüümne ütles ...

Juhtkonnas ja Õpetajates ei tohiks küll mingi hinna ees kahelda, milles on probleem, kui iga aasta läheb Audru Keskkoolist palju noori kõrgharidust omandama ja teevad seda edukalt, kas probleem on selles, et valla peal tehakse vahel mõni pättustükk ja mõni osaleja on Audru kooli õpilane. Pole tunniplaanis sellist ainet nagu "kuritegevuse algõpe" näinudki ja kas oleks parem kui meie vallas möllaksid linnast pärit kaagid, loodus tühja kohta ei salli.

Anonüümne ütles ...

Audru Keskkooli õpilased võidavad pidevalt mälumänge, olümpiaade ja sportivõistlusi nii maakondlikul kui ka riiklikul tasemel, see küll halvasti ei kõla. Ja kes julgeb kahelda kas keegi viitsib ja julgeb kooli kaitseks sõna võtta, minul on koolist küll ainult head mälestused ning eriti keskkooli osast, olen endiselt oma klassikaaslastega heades suhetes ja me oleksime küll täiega-täiega pea ükskõik milleks valmis, mis on meil kaotada, just mitte midagi tehes võime millestki väga kallist ilma jääda.

Anonüümne ütles ...

Mina kujutlen oma tulevikku ikkagi mingil määral Audrus jätkuvat, peale kõrghariduse omandamist, üheks põhjuseks on ilmtingimata keskkooli olemasolu, mis mulle nii palju head meenutab, õppetöö oli muidugi kohati raske ja vahel isegi tüütu, aga see ei tähenda, et kahaneks minu poolehoid kogu terviku suhtes.

Anonüümne ütles ...

Ah ma ei viitsi kommenteerida, tõesti need Siimu naksitrallid (liiga hästi öeldud) ajavad südame pahaks

Anonüümne ütles ...

Kui see nüüd tõsi on siis mina küll ei tea kas nendel meestel-naistel ikka mõistus kodus.

Anonüümne ütles ...

Olen vilistlane ja ei soovi kuuldagi sellist juttu ,et Audru Keskkool tahetakse ära kaotada. Vahetage mõned õpetajad välja ja meelitage tugevamad ligi, ei muud.
Ära lõpetada, kinni panna ja ära kaotada on lihtne aga uuesti Keskkool avada on väga raske,pea võimatu. Käisin 12 aastat Audru Keskkoolis ja igakord sealt mööda sõites läheb süda soojaks!!!