01.08.17

Selline siis Audru vallavanema kasutuses oleva valla sõiduauto sõidupäevik!!! Maksuamet , halloooo .....!!!!


Erafirmade üle käib tihe  kontroll, neid kotitakse aga kohalik omavalitsus on väljaspool maksuameti huvivälja ja elab kui lapsuke - juriidiline puutumatus.
Ei kuer enne ujuma hakka kui vesi peesse puutub.
Kui valla omandis või valduses oleva sõiduautoga tehakse töö-, ameti- või teenistusülesannetega seotud sõite ning selle kohta peetakse sõidupäevikut, siis ei tule auto kasutamise eest tasuda erisoodustust.
Valla auto puhul peetakse päevikut selleks, et maksta maksud valla auto kasutamise eest isiklikuks otstarbeks.

Erinevalt paljudest teistest riikidest on Eestis sõidud töötaja elukoha ja töökoha vahel töötaja eralõbu, erisoodustus(kohalik omavalitsus on muidugi  väljaspool seadust).Erand sellest reeglist on kirjas TuMS § 48 lõikes 51. Erisoodustuseks ei loeta kulutusi töötajate transpordiks elukoha ja töökoha vahel, kui ühistransporti kasutades ei ole võimalik seda teekonda läbida mõistliku aja- või rahakuluga, või kui puudega töötajal ei ole võimalik kasutada ühistransporti, või ühistranspordi kasutamine põhjustab liikumis- ja töövõime olulist langust.

Arvestuse pidamisel tuleb  sõidupäevikusse kirjutada andmed – kes sõitis, kuhu sõitis ja miks sõitis, odomeetri näit enne ja pärast igat sõitu. Sõidupäeviku näidis siin .

Kuidas Audru vallas kasutatakse valla uut sõiduautot  Šcoda Octavia 798 BMP mis on vallavanema kasutuses. Kas ausalt, ainult töösõitudeks? Kas sõidupäevikut täidetakse nõuetekohaselt ? Ega kütust ometi  kõrvale  lähe? 

Audru vallas peetakse vallavanema Siim Suursild kasutuses oleva uue sõiduauto  Šcoda Octavia 798 BMP kohta sõidupäevikut ja sellest nähtub, et vallavanem Siim Suursild ei tee ühtegi isiklikku sõitu valla autoga seega erisoodustust ei maksta ja sisendkäibemaksu saab 100 % tagasi.

Et siis aus mees paneb töö lõppedes  ametiauto kõrvale  ja sõidab bussiga koju või kutsub naise järele. 
Aga tegelikult kasutab vallavanem  valla autot ka töö ja kodu vahet sõitmisel , sellega tullakse ja minnakse tööle kuigi bussiliiklus hea ja mingit puuet ei paista ka vallavanemal küljes olevat.

Milline näeb välja vallavanema kasutuses oleva sõiduauto sõidupäevik.
Tuletan meelde, et sõidupäevikus peab muuhulgas olema kirjas ka sõidu eesmärk, sihtkoht

Teen esimeste kuude (jaanuar, veeb , märts  2015 ) sõidupäeviku ametisõitudest väljavõtte (auto on tutikas ).

Selline siis meie vallavanema sõidupäevik. Et siis sõidu eesmärgid ja sihtkoht kenasti kirjas ..... haa... haaa.. haaaa ? Edasi lähevad sõidupäevikud samas stiilis. All toodud kõigi aastate sõidupäevikud. Vaata ja imesta.
Sõidupäevik 2015 siin
Sõidupäevik 2016 siin 
Sõidupäevik 2017 siin

Hallooo  maksuamet........ halloo kapo, !!!!!!????? 
Aga lõbusamaks  ja ausamaks läheb? Vaatame kas dokumente (sõidupäevikut) on võltsitud  ja valeandmeid esitatud? Ei, ei ole - ärgem jumala eest solvakem, kahtlustagem  ega küsigem? 
Dokumendid dokumendid, dokumendid - mida need pajatavad. 


Toon väljavõtte sõidupäevikust ajavahemikul 03 08.2015 - 12.08. 2015.  
22.07.2015 korralduse  nr 269 kohaselt oli Siim Suursild 03 august - 12 august 2015 hoopis puhkusel ( kas mehitamata auto kimas üksi  ja ajas tööasju?).    
(22.07.2015 korraldusega nr 269 (siin ) muudeti vallavanema puhkuse päevadeks 20. –21. ja 23. -29. juuli 2015 ning 03. –12ja 21. –26. august 2015. )















Selline tore lugu siis.

25.09.2015 sõidupäevikus ametkondlik asjaajamine/garažeerimine (70 km ) aga   24.09.2015 septembri korralduse nr 348 kohaselt  oli Siim Suursild lubatud 25.09.2015 korralisele puhkusele  siin.

Selliseid näiteid jagub veel ja veel - vaata ja imesta


Väljavõte aprilli sõidupäevikust.  Kollasega märgitud kuupäevadel 21 aprill ja 22 aprill oli Siim Suursild hoopis puhkusel mitte ametkondlikel asjaajamistel). Nii võiks jätkata aga ei viitsi rohkem väljavõtteid teha, puhkuste ja lähetuste dokumente välja ajada.