10.08.09

Ja nii küsitigi: mis kuradi pornograafia Audru kohalikus omavalitsuses toimub

Kui suur osa riigi elanikkonnast vaevleb kohutavas tööpuuduses, siis Audru vallas on enneolematu„tööjõupuudus”. Vaesed volikogu liikmed ja vallaametnikud peavad rügama mitmel ametikohal, sest teisi nii võimekaid ja tarku lihtsalt ei leidu. (Igaüks asendagu eelmises lauses olevad omadussõnad enda meelest õigematega).

Volikogu liige, Mati Sutt, töötab Jõõpre kooli direktorina ja 2005 aastast ka Jõõpre lasteaia juhatajana, saades mõlema koha palga, sest ei ole kedagi kes "oskaks, tahaks" seda tööd peale hr Suti. No räägitakse veel, et härral on meeletu rahapuudus (või äkki on see mingi haiguse tunnus, siis küll kahju, tundub tore soliidne meesterahvas).

Vallas puudub aastaid ehitusnõunik. Ehitusnõuniku palka jagavad majandusnõunik Siim Suursild ning keskkonna -ja maanõunik Priit Annus. Jälle kohutav puue - rahapuudus.
Kuidas on see võimalik? Tööpuudus, riik on majandukriisis ja omavalitsusel ei piisa raha? Siin aga topitakse meestele vägisi raha taskusse, üks töökoht kaks palka. EV tööaeg on 8 tundi, millal siis teisel kohal töötatakse!!!!!

Vallavanem, hr Joonas, ära aja mulle jama mingist poolest kohast ja osalisest palgast, näitan sulle kuhu lisatasudesse ja kui suur palk on peidetud.

Veel leiab vallavanem Joonas, et ainult hetkel on need kohad täitmata. Tule taevas appi, kas 5 aastat on hetk või on 3 aastat hetk.

Ausatel Audru vallavolikogu liikmetel (pane tähele, ma kirjutasin liikmetel mitte volikogul) peaks olema mõtlemisainet, kas mitte kaotada Jõõpre lasteaia juhataja ja valla ehitusnõuniku ametikohad, liites need siis vastavalt Jõõpre kooli direktori ja maanõuniku või majandusnõuniku tööülesannetega, sest isegi vallaametnik ja koolidirektor peaksid töötama täiskoormusega. Ei ole kusagil olnud teadet neist vabadest kohtadest vallas.

Halloo hr Kobolt, Joonas - kas keegi ei ole tahtnud siis nendele ametikohtadele kandideerida - ah et ei ole jah vastavaid kandidaate leitud, pole haridust oskusi jne.
Vale vastus !!!
Õige vastus: Nende kohtade täitmisest ei olda huvitatud, huvitatud oldakse rahast, mis täitmata kohtade arvelt, pea midagi tegemata taskutesse pudeneb. Tööd tehake ikka ainult 8 tundi (kui sedagi) ja selle kaheksa tunni hulka kuulub veel "objektil" oldud aeg, mis algab koos koduste suvetöödega (põllutööd).

Helistades Jõõpre lasteaeda ja paludes juhatajat, saate alati vastuseks, et juhatajat ei ole, enamjagu telefon lihtsalt ei vasta. Loomulik, sest tööinimesed teevad tööd ja neil ei olegi aega kontoris istuda, kus võiks olla juhataja koht.
Tänane helistamine
Tema: Jõõpre lasteaed kuuleb
Mina: Palun juhatajat
Tema: Juhatajat ei ole, olen juhataja kohusetäitja.
Mina: Aga millal tuleb juhataja.
Tema: Juhataja on Mati Sutt, Jõõpre kooli direktor, aga ta on teises majas.
Mina: Aga millal ta tuleb, või millal on tal vastuvõtuajad, et saaks temaga rääkida.
Tema. Ei, ta ei käi siin majas.
Mina: No aga kas mitte kunagi ei käi.
Tema: Ei, aga kas ma saan talle midagi edasi öelda.
Mina: Tänan aga oleks tahtnud juhatajat isiklikult.

Niisiis 5 aastat võtab vallavolikogu liige Mati Sutt koos Jõõpre kooli direktori palgaga ka Jõõpre lasteaia juhataja palga. Miks ka mitte !!! Jättes välja eriarvamused töö ja kvaliteedi suhte üle, ei ole see vähemalt eetiline, kui riigis ja Audru vallas valitseb totaalne tööpuudus. Eeskuju kasvandikele suurepärane - miks ka mitte!!!!

Audru valla kodulehelt
Kokku siis pisike palgake asendamatutele.
Mati Sutt Jõõpre põhikooli direktor ja Jõõpre lasteaia juhataja
2008a põhipalk 172080 + lisatasu 125340 + 46200 =343620 . Mis teeb kuu palgaks 28635.

Siim Suursild põhipalk 305000 + lisatasu 24000+ muutasu 133500 =462500
Priit Annus põhipalk 305000 + listasu 2400+ muutasu 133500 =462500
Kuu sissetulek 38 542 krooni

Oi oi kui madalapalgalised!!!!!!

Noored, haritud, vastava ala spetsialistid on vallas aga tööta.

Asendamatutel on kõik peale kahe pisiasja - RAHA JA HÄBITUNDE.
Eks see (täitmata ametikohtade) palkade jaotamine ole üks volikogu esimehe preemiatest oma "sõnakuulelikele" volikogu liikmetele ja mahinatsioonidest teadlikele vallaametnikele, kellega vaikiv kokkulepe - pidada lõuad Audru kohalikus omavalitsuses toimuvatest pettustest.