09.10.17

Koolimaja jääb lastele kitsaks aga väljarentimiseks ruume piisab

Mulle meeldivad mitmed asjad nii, nagu nad olid vanasti - võibolla nostalgia, või oligi vanasti rohi rohelisem,  taevas sinisem, marjad magusamad, inimesed siiramad, lihtsamad. Ajaratast tagasi ei pööra. 
Mäletan kui seisime pioneeridena valimiskasti juures, meeleolu oli nii pidulik, ruumid olid kaunistatud lilledega ja käis üks ütlemata suur möll. Ei teadnud me sel ajal midagi ei propagandast ega patriotismist olime lapsed ja meil oli lihtsalt lõbus. Rahvast meelitati valima viinerite ja apelsinidega.
Mäletan ka oma esimest valimist, tegelikult oli see ikka hääletamine, sest kandidaate oli ju üks. Tol ajal oli kombeks, et esmavalijatele anti lill. See oli ilus! 

Nüüd istun pappkarpidest pungil kooli raamatukogus mis ei ole veel remondist toibunud. Ruumi on mahutatud eelvalimiste tarbeks, kohe ukse juurde, üks väike laud, paar tooli ja kogu pidulikku on paar lillepotti.
Mina tunnen ennast nende pappkarpide vahel hästi aga kuidagi piinlik on,  eriti nende ujedate noorte,  esmavalijate pärast kes oma sisemas arvasid, et  see päev  nende elus on kuidagi pisut erilisem. Plaanitud oli anda eelvalimiste ajaks jaoskonnakomisjoni kasutusse üks (klassi) ruum kuid selgus, et Audru koolimajas ei ole ühtegi vaba ruumi. Koolimaja on jäänud kitsaks ega mahuta enam varsti lapsi ära - seda väitis vallavanem Siim Suursild ka vallarahvaga kohtumisel.

Või et vähe ruume aga  MTÜ le tasuta kooliruume nr  183, 185, 187, 188, 189, 190, 191, 193, 199, 200, 201, 202, 203, 208, 138, 139 välja rendita on küll? See vabaaja tegevus  hakkab lastele loomulikult jälle tasu eest olema - eksoleju. Hakkab pihta, hakkab pihta? Ei saa mitte vaiki olla.........