30.01.14

Vallavanem taandas ennast volikogu istungil.........


Audru vallavalitsus koos Pärnu maavanema ja Siseministeeriumiga üllitasid koos  kauamängiva,  "Laadajutud".  Nüüd keriva ja kerivad seda.  
 Peale Audru ja Lavassaare valla ühinemist hakatavat uuenenud Audru vallas  osutama vallakodanikele hoopis  kvaliteetsemat avalikku teenust.  Tundsin huvi millest tulenevalt see kvaliteet siis  tõuseb ja mis takistas siiani vallarahvale kvaliteetset teenust osutamast.

Maavanem  Metsoja kirjutas oma vastuskirjas nii  ( kiri  03.09.2013 nr 2-3/2013/1340-4)
 Avalike teenuste osutamise kvaliteet tõuseb: esiteks,  tulenevalt uuenenud valla finantsvõimekuse tõusust, mis annab võimaluse leida avalike teenuste osutamiseks võimalikult häid ametnikke ja partnereid.     

Kus need head ametnikud ja partnerid  siis nüüd on või kust ja millal nad tulema hakkavad  - läänest või idast. Siiani pole veel ühtegi  tulemas näha olnud  ja avalike teenuste kättesaadavus ja kvaliteet Audru vallas aina langeb.
Selline  propagandistlik jama  võiks nüüd küll jääda IRL-i  lapsemaailma. Kvaliteetne avalik teenus, see on hoopis teine reaalsus,  see ei rajane  valetamistele, vassimistele, petmistele, ahnitsemisele mida kroonib seaduste mittetundmine, mittetäitmine ning lauslollus. Mitte vallatöötajate tase ei ole madal, nemad saavad oma tööga kenasti hakkama,  madal on  juhtide  tase ja nad ei ole arenemisvõimelised.  

Aga mul ei ole midagi selle vastu, et saan tihti selle klounaadi üle südamest naerda.Teen seda jälle !!!
 
07.11.2013 volikogu istungi protokoll siin
Kuigi protokollid ei vasta kehtestatud nõuetele võib neis sisalduvast vähesest tekstist välja lugeda päris kummalisi asju.

07.11.2013 volikogu istungi 9 päevakorra punkt  on  vallavanemale palga määramine.
Kopeerin  volikogu  protokollist:

Vallavanem Siim Suursild taandab end päevakorrapunkt 9 arutelust

Ah, et taandas ennast. 
Halloo... halloo... Simmu, kas unustasid ära, et sa pole volikogu liige  vaid vallavanem  kes ei osalegi volikogu istungil ei  küsimuste arutelus, otsustamises ega hääletamises. Või ajasid segi ja arvasid, et viibid vallavalitsuse mitte volikogu istungil.
Volikogu istungil saavad ja peavad ennast taandada ikka ainult volikogu liikmed kui arutusele tulev küsimus mõnda neist isiklikult puudutab. Vallavanem ja vallavalitsuse liikmed  võivad   (kui tahavad ja neid kutsutakse)  volikogu istungist osa võtta kuid saavad sõna ainult siis  kui istungi juhataja otsustab neile sõna anda. (KOKS § 44 lg 6).  Ei saa ennast taandada millestki milles sa niikuinii ei osale. Volikogu esimees J. Põldmaa  ja 16 liiget vaatasid pealt ega jaganud üldse matsu nende pärast võinuks seal või karu ennast taandada.  
No on ju naljakas ? Või ei ole? Hoopis halenaljakas on.