08.09.11

Kolmas raund

Suvi on läbi ja sügis käes, hakka aga jälle ennast riidesse toppima.  Sügis värvub fantastiliselt kaunilt. Värvidemäng - kollane, roheline, oranzist karmiinpunaseni. Taevas on salapärane oma tähtede ja tundmatusega.  Segadusse ajab, et taevas pole näha enam Linnuteed??? Suurt Vankrit tunnen juba lapsepõlvest ja see on meie laiuskraadil näha aastaringselt kogu öö. Väike Vanker on tuntud temasse kuuluva kõige heledama tähe Põhjanaela tõttu. Vaatad pimedal sügisööl taevasse ja unistad  ......... ei,  tegelikult ei unista - noored unistavad, vanad nostalgitsevad,  Suurtel hingedel on tahe, väikestel soovid.

Me kõik elame ühe ja sama taeva all, kuid mitte kõigil pole üks ja sama silmapiir.“ Igaüks näeb seda mille nägemiseks ta on ette valmistunud. Nii ütles vist Konrad Adenauer, aga ma võin eksida.

Sügise lõpp on trööstitu, päike näitan ennast üha harvemine - pimedus, ligane  pori, loigud, märjad varbad. Talve eelmäng - üks suur suremine, kuni lume tulekuni. Sügisel tajun enim ka aja kulgu, inimelu lühidust, et üks aastaring on jälle lahkumas minevikku.

08.09.2011  läks uuele ringile ka Audru Vallavolikogu.  Mõttetu oleks loota, et selle töös osalevad inimesed on nüüd pisut iseseisvamad, julgemad, rohkem kursis sellega milleks nad sinna valiti. Volikogu esimehel tulnuks tagada, et volikogu liikmed saanuks koolitatud alal, milleks rahvas neid volitas. Kahjuks on suurem enamus nõus enne üle „kitse hüppama“ kui ajusid liigutama ja käsupeale  käetõstmisest loobuma. Mida totum seda parem ja sõnakuulelikum. 

Oleks  tuduvalt  efektiivsem tööd teha kui volikogus oleks mõtestatud pilguga kolleegid, mitte naksitrallid kes  peavad kuulekalt kätt tõstma, oma valimisliidule solidaarsuse näitamiseks või  MTÜ de kaudu kaditud rahade heastamiseks. Kui mõni eksinu ka jõuab oma mõistusega arusaamisele, et nii ei saa, ei tohi siis puudub kodanikujulgus seda selgesõnaliselt väljendada ja vastavalt hääletada. Selle kahe aasta jooksul pole olnud juhust kui võimuloleva valimisliidu volinikest  oleks julgenud keegi hääletada  teistest erinevalt- mõistuse järgi- ikka nii nagu käsukoosolekul enne volikogu istungit pähe tambitakse.

Kui valimisliidu liikmed annavad allkirja (ise räägivad),  et hääletavad kõik ühtemoodi, nagu kästakse, olgu otsuse eelnõu ükskõik kui õigusvastane ja tobe siis .........    sorry vallakodanik  - lase ikka valimistel samas vaimus edasi  ja „sinu huvid“ on kaitstud. 

Mida vähem inimesed asjadest teavad, seda vähem on neil, mille vastu vaielda.

Algab kolmas raund -   millimalli eripruul.